DŮM KULTURY ZŘEJMĚ STÁLE NEMÁ DŮVĚRU RADNÍCH

Zorganizovat Mariánskou pouť je zřejmě nad možnosti příspěvkové organizace Dům kultury a kino. Dokazuje nám to vedení města, které už druhý rok po sobě přenechalo organizaci agentuře a opět bez výběrového řízení! To bylo kritizováno mnoha občany i zastupiteli. Radní však letos postupovali stejně. Dokazují nám snad tím svou moc a sílu?

Pozitivní zprávou je, že pouť bude rozšířena na náměstí Míru, což byla v minulosti tradice, která byla poprvé porušena minulý rok.

Za vstup do parku si ale zaplatíte - 30 Kč dospělí a 15 Kč děti, přičemž zde je program  zajištěn agenturou. Možná, že kdyby nebylo agentury, nemuselo by se vybírat vstupné a nebo by mohl být program třeba bohatší...

Rozpočet na program v parku je bezmála 130tis. Kč a budete moci shlédnout třeba pirátskou a mušketýrskou show nebo taneční vystoupení. Večer bude zakončen koncertem a ohňostrojem, jehož cena je téměř 10% z celkových nákladů na program.

Na náměstí bude program tradičně zdarma a najdete zde vystoupení Sklářské muziky, hudební skupiny U-Style, Bambule, Mlynáři a mažoretky z Nového Boru.

Po několikaleté tradici, kdy byl program v sobotu i v neděli, je pouť již druhým rokem pouze v sobotu a náklady jsou tak vyšší, než bývaly.