ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY 2019

 
I když to ráno vypadalo nadějně, během dopoledne sobotního 11. 5. 2019 se počasí pokazilo a začalo pršet. To však neodradilo početnou skupinu lidí, kteří projevili zájem podívat se do sklepení v Nerudově ulici. Po zapózování na společné fotografii před Městskýcm informačním centrem jsme se vydali ke sklepům. Následoval krátký výklad místostarosty V. Dolečka a následně byli vpušteny skupinky lidí na obhlídku. Potom naše řady prořídli - není divu, v tom počasí se jen tak někomu běhat po lesích nechtělo...

Další cíl byla sice vyhlídka Jehla, ale společně jsme se domluvili, že vzhledem k nepříznivému počasí nebudeme na Jehlu šplhat a šli jsme rovnou ke skalní kapli Nejsvětější Trojice, která se nachází v blízkosti Bratrských oltářů. Kapli osobně požehnal J.M. can. Karel Jordán Červený.

Poté jsme navštívili Bratrské oltáře a rozděleni na 2 skupiny jsme se vydali na cestu ke koupališti, abychom naši pouť zakončili. Na koupališti bylo připraveno občerstvení a kulturní program. 

Akci nám trochu pokazilo počasí, ale to neznamená, že bychom ji příští rok nezopakovali. A opět s nějakou nově opravenou památkou a doufáme, že se budete moci těšit i na nově zřízený (nebo spíše obnovený) altánek na některé z turistických tras. 

Tomáš Horyna, radní

Zahájení turistické sezóny 2019

Zahájení turistické sezóny 2019