Zápis z Finančního výboru: Město přišlo vlivem špatné investice o více než 4 miliony Kč

 Fond Pioneer
 V roce 2000 na základě doporučení vedení ing. Weise a ing. Adamčíka vložilo město 8 milionů Kč do Fondu Pioneer s vidinou zisků. V té době již začala výkonnost fondu klesat. Nyní po deseti letech má náš vklad hodnotu cca 3,6 mil. Kč. Ztráta činí k 7.9.2010 - 4 427 528,- Kč. Prodejci získávali (dle informací z internetu o fondu Pioneer) odměnu ve výši 5,5%. V našem případě šlo o 440 tis. Kč. 

Jednání zastupitelstva 
Doporučení pro příští volební období: Svolávat jednání zastupitelstva častěji, než je povinných 4x ročně. Zastupitelé tak budou víc zainteresováni na dění ve městě. Pro občany bude jednání zajímavější. Radě ponechat pro rozhodování jednotlivá rozpočtová opatření do 100 tis. Kč, vyšší částky nechť řeší zastupitelstvo, s výjimkou účelových dotací, které město během roku obdrží. 

Náklady spojené s užíváním prostor v Tyršově ulici čp. 35 
FV byl požádán o posouzení nákladů spojených s užíváním prostor chovateli v Tyršově ulici čp.35. Faktura za rok 2009 a plochu 43 m2 zní na 33 432,- Kč:
- teplo 28 063,- Kč (z celkové částky za objekt 174 824,-Kč) 
- vodné, stočné 586,- 
- elektr. energie 1 497,- 
- úklid společ.prostor 3 280,- 
Dle informací chovatelů tito skoro prostory neužívali, topení měli vypnuté. Doporučení zastupitelstvu: Rozhodnout o přispění částkou ve výši 75 % nákladů chovatelům za rok 2009 vzhledem k tomu, že při dvojím stěhování přišli o vlastní majetek a finanční prostředky, které použili na úpravu objektu v bývalé hasičárně. 
Doporučení chovatelům, aby zvážili užívání pronajatých prostor. Doporučení vedení, aby odbor správy majetku posuzoval s logikou užívání objektu a rozúčtování nákladů.                                                                                                                            
     
V České Kamenici 14.9.2010
                                                                                                                    Hana Lukáčová,
                                                                předsedkyně Finančního výboru